Interested in Cryptocurrency?
Visit best CoinMarketCap alternative. Real time updates, cryptocurrency price prediction...

Lok lyrics

Skrubbs

Original and similar lyrics
när det är slut på mitt liv när jag ligger på min dödsbädd när jag ligger på min dödsbädd då kan du komma hit då skall jag lyssna som ett svin på dig din jävla subba när det är slut på mitt liv när jag ligger på min dödsbädd då kan du komma hit då skall jag lyssna på din klagosång men just nu hör jag bara skit det var en vänlig blöt höstdag, ovetandes om allt som var var jag glad, för jag visste vad jag sa och det jag sa ja det var jävligt bra steg upp som en lärka för att bli skjuten i bitar utan att någonting märka tänk dig en flyfärd, underbart och soligt vindar som lyfter, klyschor blir roligt finfint, småfint, storfint - jättefint man är i form och fin fas hela registret, allt du kan komma på i synonymer till fantastiskt, ja det var vad jag var då men jag kom ner med en duns, jag fick skrubbsår i skrevet det skall du få höra hela livet som en tapet sitter du fas

Trubbel

Håkan Hellström
Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor. Nu surrar bin, och fåglar sjunger överallt. Nu stryker vinden genom trädens höga kronor men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt. Här är det risigt och förvuxet, fult och snårigt och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst. Därute doftar det av sommarns alla dofter. Där är det sommar, men här inne är det höst. Jag levde lycklig här med dig och mina katter ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst. Försonad med min karaktär, för jag har aldrig kunnat säga nej till någonting som helst. Och aldrig nekat mig det ena eller andra, och levat livet, tills jag krossades en dag. Det börja med att du bedrog mig med en annan, en som du sa var mycket finare än jag. Vårt gräl tog veckor, ropen blandades med gråten och jag blev grundligt jämförd med din fina vän Tills du bekände att han givit dig på båten Då blev det dödstyst här i trädgården igen! Ifrån den stunden blev den mannen dubbelt hatad Han hade lekt med dig, med oss ett litet slag Och jag, jag kände det som även jag var ratad Jag ville slåss, och gick mot mitt livs nederlag Jag hade hammaren beredd under kavajen När han kom ut i sidenscarf och sa: God dag! Kom in och slå dig ner en stund så får vi prata! Jag bara stammade, nu minns jag inte vad... Och jag blev bjuden på cognac och på cigarrer och kunde inte få mig till att säga nej! Och när vi skiljdes var vi bästisar och bundis och jag tog saker som du glömt med hem till dig! Jag går omkring i mitt pompeji, bland ruiner och jag trampar runt i resterna utav vårt liv Men du skall aldrig ge mig pikar om sekiner och aldrig skall du bli en annans tidsfördriv! Nej, åt det gamla skall vi binda vackra kransar och ta vårt liv och mina katter som de är. Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar; Dig skall jag älska livet ut, dig har jag kär!

Sjuttonde Balladen

Evert Taube
Det kostar på att hålla fred, gud vet, med den som tigger mig att jag skall sjunga, och smickrar mig inför allmänhet, men mördar mig i lönndom med sin tunga. Det kostar på att dricka av hans vin, med tvekan fattar jag det fyllda glaset, han skryter med att han betalt kalaset och kallar mig bakom ryggen för ett svin. Men jag har råd, du gamle lurifax, och Ni, min nådiga, med allt ert pladder, se, jag har råd att sjunga för er strax, med poesi besvarar jag ert sladder! Med gudar dricker jag för ert väl och lockar fredens ängel ner i gruset, se'n jag visat, vem som tålde ruset, och sagt er sanningen och frälst min själ. Ty sanningen gör gott, och det är sant att om i detta land man bryter seden och inte ständigt kacklar likadant som alla andra kycklingar i reden men går sin egen väg med stor besvär, förgäter fulheten för allt det sköna, då kacklar alltid någon gammal höna, hur förfärligt lättsinnig man är. Men kackla ni i morgon, just idag när jag har ordet, vill jag hellre gala: Kuckeliku! Mitt herrskap, till behag för er jag har satt livet på det hala, tänkt mer på glädjen än på gods och gull, ty någon skall fördriva tråkigheten om ryktet ock skall gå till evigheten, att jag har sjungit för att jag var full. Jag står här ensam, fast i lustigt lag, nåväl, med rätt, ty själv min väg jag väljer och målet ser jag tydligt, dag från dag, långt bortom dessa flaskor och buteljer. Och just vid dessa silversträngars drill en röst mig når, som hörs blott av poeter, jag glömmer därvid alla små förtreter och dricker, stolt, min ädla sångmö till!

G Fr S

Björn Afzelius
Världen är inte längre sej lik, plötsligt är allting helt upp och ner. Vitt har blitt svart och rätt har blitt fel, man känner sej alldeles förvirrad; Vem är det som tjänar på det? Nu är det slut på gamla begrepp, nu är det slut på Lenin och Marx. Nu är det fult att va' kommunist, snart är det fult att va' sosse; Vem är det som tjänar på det? Nu är alla broderfolk, både i öst och i väst. Se'n kan vi annektera dom, bara dom blir liberala; Vem är det som tjänar på det? Nu kan vi exportera allt, nu finns det inga hinder. Så ge dom narkotika, AIDS och pornografi! Hjulen skall snurra, vinsten skall upp; Arbetskraft finns hur mycket som helst. Får vi en invasion ifrån öst så lär det bli slagsmål om jobben; Vem är det som tjänar på det? Småningom får vi uppleva två olika sorters männ'skor: En grupp som lyder och en som ingen vill ha. Hemma i Sverige är det dock lugnt, här är vi som en enda familj. Här är det slut på strejker och bråk, för lönerna dom ligger stilla, och skatten är lika för alla; Vem är det som tjänar på det?

Herrarna

Ulf Lundell
Å herrarna dom går ombord med munnen full av valda ord Dom sitter där i första klass som om dom satt på jägarpass Dom spanar in varann med blick som om dom kunde minsta trick Dom bär kostym Det är kutym och väskan viftas som en plym ja, herrarna dom styr och rår som herdar över flock av får Ja herrarna dom ligger ner Dom ligger ner på knä och ber 'ge mig Gud ett innehåll jag tror jag läcker som ett såll' Ja herrarna dom pratar skit och dribblar hjärtan hit och dit Dom vaktar dig föraktar dig tills dom skriftligen slaktar dig Dom längtar efter sjutton år och gråter ut i horors hår Ja herrarna dom tror dom vet Hur allting är i hemlighet men herrarna vet ingenting dom dansar runt i rammelring ty herrarna har missat allt som sött och salt som varmt och kallt Dom ler åt dig Dom ger åt dig så många mardrömmar fler åt dig ja herrarna bestämmer allt mens du och jag betalar allt Ja herrarna dom é en sort som aldrig någonsin kommer bort dom smyger kring i skuggorna och tigger till sig tuggorna så står dom fram i talarstol Där lampor lyser som en sol dom åmar sig dom kråmar sig tills ingeting mer förvånar dig dom säger nåt struntförnämt och applåderas oförjänt Å herrarna dom leker gud och dundrar in förbud förbud och fängelse, skam och fan Och salter sill och levertran dom åker hissen upp och ner och dom blir bara fler och fler dom tror dem kan vad ingen kan stänga in en frier man vad vi gör här på husets tak, är ta mig fan våran sak.

Mitt Sj Sinne

Petter
-man kan ställa sig frågor varför allting är i lågor går fram och tillbaka som vågor -jag filosoferar funderar varför vi existerar varför jorden planeter allting cirkulerar -varför folk beter sig som folk beter sig varför vissa går ned sig ger med sig bara ger sig -pengar riksdaler styr våra liv det är fel jag vet men jag vill också ha min del hela livet är ett spel -satsa rätt lev ut fixa din biljett imorrn kan allt vara slut för när mörkret faller står du helt på egen hand då är det öga för öga tand för tand kan aldrig bryta våra band -lösa upp vår släkt jag håller ryggen täckt mitt sjätte sinne är väckt vi är satans spioner men allt är bara bilder? mina bilder och visioner dom säger mer än miljoner -ord och begrepp och koncept de har rätt nu har tryggheten släppt vårt vett och hamnat fullständigt snett -mina drömmar måste sina vill att isen ska tina att världen ska skina men det handlar om flis för allt har sitt pris materialistisk trygghet det är så världen drivs -slicka upp sparka ned attityder poppar upp alltför ofta jag vill slippa all stress bara softa refr. -vi har nått vår sista timme jag ser skräck mitt sjätte sinne är väckt har vi nått vår sista timme jag ser skräck mitt sjätte sinne är väckt -allting tär i min hjärna min kärna jag dyker som en tärna men stannar under ytan -under ytan är jag säker såren läker men vindar vänder jag ser ondskans tänder konflikter mellan länder vad händer har vi nått sista dan på vår kalender för jag ser städer i bränder -oskyldiga springer och flyr från tortyr generaler som styr ger order om likvidering i denna skräckfyllda bild har livet någon mening -knappast vad fattas när världen smälter universiellt finansiellt när soldater drar i fält drabbar samman parallelt med all ilska ondska hat som har svält -gå ridå? för korridor mitt hjärta slår och tankar som jag får som går -kombineras med allegorier galna fantasier och svåra melodier en djupare betydelse för livets strategier -jag hatar våld och allt det står för aggresiva filosofer pressa mina gränser och jag visar vad jag går för -det är svårt att känna lycka när allt börjar trycka jag vill berusa mig själv och aldrig mer nyktra refr.

Was it funny? Share it with friends!