Interested in Cryptocurrency?
Visit best CoinMarketCap alternative. Real time updates, cryptocurrency price prediction...

Lasse Stefanz lyrics

Fr Rum Till Rum

Original and similar lyrics
Steg för steg från rum till rum. Jag ska ta er på en rundtur i ett hus där en gång någon fanns för mig. Kanske många valt att dölja det jag låter er få följa. Från rum till rum bland minnen i mitt liv Överallt tomt och kallt, detta hus som en gång värmdes när vi älskade är iskallt, fyllt av tårar. Med öppna sår som blöder står jag ensam, allt är över. hjälpt av tron att vi två möts på nytt igen. Ensamhet, ja jag vet det är priset man betala när saknaden till någon lever kvar. Men om bördan vi får bära visar vägen till dom kära finns en mening med allt som nu känns tungt. Hon som brud, herren gud. Har nog aldrig sen fått skåda något vackrare från himlen, på vår jord. När ni lämnar mig förstår ni att det huset vi nu går i en gång värmdes av vår kärlek till ett hem.

Sagan Om En Fantasi

Lars Winnerbäck
När världen utanför har bantats ner till en broschyr, och till en sammandrag på TV.n kl sju och när lyckan fått en prägel av att vara allt för dyr och statistiken slagit drömmarna itu När trenderna har sagt vem som är glad och sensuell och romantiken blir en tår på TV3 och när skrattet måste kittlas av en loopenkarusell och inget finns som inte går att se Då kommer drömmen om att inte vara mänsklig, då kommer offrens antipati sorgen över allt som är verkligt då kommer sagan om en fantasi När filmerna har sagt att den som krånglar måste dö och blir till barnprogram som lönar sig och slår när TV-spel förläggs till en förverkligad miljö där aldrig konsekvenserna består När gränserna ska öppnas för en fåfäng ruljans och när rösträtt ska försvaras med gevär När moralen måste bugga för en starkare finans och idealet blir en trogen militär då kommer drömmen... för vem kan förklara att vapen är skitiga, fula små saker när leksaksaffären är full av soldater och vilken mamma ska moralisera när loket kan ge oss miljoner och mera? nej, sagan ska bli fantasi! jag vill sätta mig på tvären för i ett snöende kapital. så kan ni kalla mig bohemisk om ni vill men jag strävar hellre bakåt än att svälja era tal om allt det verkliga som inte räcker till för i den verklighet jag ser, där går en man omkring med kniv han jagar frispel och poäng genom att slå och framåt natten blir det strimmlor av ett verkligt mäniskoliv allt medans pressen har ett enkät om varför då? det är ju drömmen..

Sundsvall By Night

Björn Afzelius
Fredagskväll i Sundsvall, stritan börjar vakna till. Alla bara hänger, ingen vet va fan han vill. Brännvinet vandrar runt, bilarna glider lugnt. Fy fan, fy fan, fy fan! Männ'skorna har gått på krigen eller till varann. Har man ingen slips så ger dom en iskall hand. Allting är stängt för oss. Tror fan satt vi börjar slåss. Fy fan, fy fan, fy fan! Timmarna går, kylan är svår, ingen förstår hur det känns. Pojkarna vill ha en fylla, det blir jag som kör. Vi blåser genom Timrå, hoppas ingen jävel dör. Dom hatar oss nog ändå. Det är vad dom bjuder på. Fy fan, fy fan, fy fan! Skrikande däck, ilande skräck timmar i sträck. Vilket liv! Blåsiga torg, Cola och korv. Jävlar va skoj! Hipp Hurra! Taxibilar hjälper höjdarna från krogarna. Snuten börjar driva ungarna från gatorna. Ja, vissa får gärna spy, andra får bara fly. Fy fan, fy fan, fy fan!

Missbruk

Björn Afzelius
Vi sniffar inte thinner för att rensa näsorna Och vi slukar inte valium för att dom smakar bra Och vi skjuter inga mackor för att testa silarna Och vi dricker inte brännvin för att rena ådrorna För vi väljer inte skräcken för att mista våra jobb Eller rädslan för att tvingas bort från där vi vuxit upp Eller ångesten som kramar när man lever i betong Och får gå och räkna timmar för att dagen är så lång Och vi väljer inte självmant att från vaggan till vår grav bli hetsade i lönsamhetens namn mot nya krav Om framgång lyx och rikedom om skönhet makt och egendom Och att ändå inte droga bort vår otillräcklighet Ja dom vill att vi ska va som åsnorna som drar sig fram och släper vagnen för att nå en morot i ett band För när kärleken till döda ting blir större än till liv får också själva tryggheten ett stegrat överpris Så en del missbrukar männsikor som andra alkohol Men människodrinkarn känner ingen gräns för vad han tål Och ändå har han mage nog att skrika högt i skyn när han ser hur offren för hans missbruk sjunker ner i dyn

Elegi

Lars Winnerbäck "Med Solen I ögonen"
Du ser andra halvan av solen när den sjunker i väst. Jag sitter ensam här och undrar var vi hamnar härnäst. Med dig på andra sidan jorden får jag tid till ingenting, medan natten fäller blåkalla skuggor här omkring. Vi skulle klara vad som helst, vi skulle aldrig säga nej. Och vad du anförtror åt mig, ska jag anförtro åt dig. Det är en storm på väg i natt, rannsaka och bekänn. Guds son ska komma nedstigen från himmelen igen. Du ska stå naken framför sanningen, och jordens alla kval, han ska pröva din styrka, han ska testa din moral. Vi står tysta framför skälet där sommaren tar slut, som tonårsbarn på hemväg efter gårdagens debut. Nu skulle inget bli som förr, vi var i en annan division, vi kunde höra höstens mörka vatten brusa under bron. Vi skulle klara vad som helst... Och alldeles nyss fick jag lyssna till ditt skratt, och du berätta att du sakna mig i natt, det gör jag med. Det är så tyst nere från gatan som det aldrig annars är, det är som att natten här har sett allting och stilla sjunger med. En elegi för alla sorger den här hösten handla om, för en mor som sjukna in, och för ett barn som aldrig kom. För skuggan över gårn där aldrig solen lyste in, för en ork som inte fanns, du sakna min, jag sakna din. För en tystnad mellan väggarna som skar genom cement, två ögonpar i tomhet från September till Advent. För en man som gick till jobbet som om inget hade hänt, och för en kvinna som sa: 'Allting är förstört, allt är bränt.' En elegi för alla vägar som vi inte vandrat än. För en tid som bara går, och aldrig kommer igen. Vi skulle klara vad som helst...

Tango I Nizza

Evert Taube
Säj minns ni mej ännu, don Fritiof Andersson, det var länge sen vi fick en dans vi två. Men jag är Carmencita ifrån Samborobon, där vi möttes nittonhundratrettiotvå. En tangokväll på Pampas en afton i april, ja, ni stal en kyss och sen fick ni en korg! - Jag var grym, ni blev ledsen, men så går det ju till, ja och så for ni hem igen till Göteborg - Vackra Carmencita, ni min enda kärlek! Hur kom ni till Nizza? - Jag flög från Paris just för att träffa er här på något vis. Friar'n med miljoner! Säj vart tog han vägen? Var nu inte elak, det var bara skämt och jag var bara sjutton år. När ni red bort sista gången, Andersson, från Samborobon på er häst Marron, var jag förtvivlad, jag grät i fjorton dar för att inte ni var kvar. Pappa, han sa: Du är tossig, lilla vän, han kommer väl igen, men det blir inte den! Mamma, hon sa: Tja, det tar en liten tid och så får ditt hjärta frid. Jag längtar till Pampas, jag längtar dit igen, Carmencita, när jag ser och hör dej här. Att rida dag och natt för att möta dej igen, du den enda flicka som jag håller kär! Jag längtar ner till Pampas, till nätternas mystär och till markens doft som var så ren och stark. Fritiof, allt det du längtar, det bär jag med mej här, mitt hjärta, Fritiof, är din jungfruliga mark! O, du lilla duva, vad du kuttrar ljuvligt! Skoja inte med mej, det finns bara du i hela världen och jag skall bli din fru! Vackra Carmencita, vad du dansar härligt! Fritiof, o, du för mej i himmelen in, där jag för alltid blott är din! Stjärnor och palmer och Medelhavets brus kring ett litet hus med två tända ljus, rött vin och druvor och blommor i ett krus i ett litet ensamt hus! Nattbrisen kommer från bergen i Provence spelar en kadens i ett träd nånstans. Flickan från Pampas har återfått sin vän, Fritiof ifrån Bohuslän.

Was it funny? Share it with friends!