Interested in Cryptocurrency?
Visit best CoinMarketCap alternative. Real time updates, cryptocurrency price prediction...

Charta 77 lyrics

Den Fula Ankungen

Original and similar lyrics
En massa ord som folk ska höra studsar mellan väggarna i natt Och någonstans har någon mördats Av någon annan som blivit besatt Mitt i ett system har något gått fel Och något är trasigt som borde vara helt Det borde vara enkelt men ankan blev ful Ta mig ut ur mitt hjul En massa rim som flätas samman Till en och enda lång lång bok Men någonstans så hörs dom andra Deras ursprung blev till ett ok Mitt i ett system har något gått fel Och något är trasigt som borde vara helt Det borde vara enkelt men ankan blev ful Ta mig ut ur mitt hjul Försöker att hitta någonting som länkar mig till er Men allt jag hittar är ingången till labyrinten Om man nu byggt den så borde den väl användas av fler Då borde fler fatta att in borde bytas ut mot ut Mitt i ett system har något gått fel Och något är trasigt som borde vara helt Det borde vara enkelt men ankan blev ful Ta mig ut ur mitt hjul Inte för jag vill verka gnällig Men kallar ni detta alternativ Kommer på mig själv att verka självisk Men alla andra tänker på sitt liv Doktorn, hjälp mig rädda mig Doktorn, hjälp mig rädda mig Doktorn, hjälp mig rädda mig Doktorn, hjälp mig rädda mig Mitt i ett system har något gått fel Och något är trasigt som borde vara helt Det borde vara enkelt men ankan blev ful Ta mig ut ur mitt hjul

F Fri

Björn Afzelius
Jag hittade fågeln, vid brunnen på gården, en rytande förvinterkväll. Den låg där på marken, med obrukbar vinge och med ögonen blanka av skräck. Jag slöt mina händer försiktigt runt kroppen, och förde den in i mitt hus. Den åt och den drack, och den sov hela natten framför brasan tills elden brann ut. I gryningen vakna jag till av att fågeln hade tagit sej upp på mitt bröst. Där satt den och sjöng dom mest ljuvliga toner, med sin rena och glasklara röst. Och tonerna fyllde mitt ödsliga hus, till dom mest avlägsna vinklar och vrår. Sången gjorde mej glad, och mitt sinne blev ljust, för jag visste att nu var vi två. Jag köpte min fågel en gyllene bur, och ställde den mitt på mitt bord. Den var med när jag skrev, den var med när jag åt, och den var också med när jag sov. Jag prata med fågeln, jag spela för fågeln, och den blev som en kär gammal vän. Och i mina stunder av sorg och förtvivlan så sjöng den mej lycklig igen. Med fågeln i huset var min ensamhet över, och snart kände jag livslust igen. Så jag bjöd hem till fest, och jag bjöd hem till dans, och vännerna fyllde mitt hem. Vi satt hela nätter och pratade minnen, ibland ända tills det blev ljust.. Och fågeln satt med oss, hur sent det än blev, tills den somnade in i sin bur. Och månader kom, och månader gick, och snart hade sommarn blitt höst. Och fågeln blev tystare för varje dag, tills den slutligen miste sin röst. Den satt i sin bur och såg ut genom fönstret, mot en himmel så blytung och grå. Och först i oktober förstod jag till sist vad den satt där och kikade på. Mot skyarna såg man dom flyga på led, på väg mot sitt riktiga hem. Dom reste på instinkt, dom följde dom lagar naturen så klokt har bestämt. Jag såg på min fågel, som satt där på bordet, så fjättrad och sorgsen och tyst, så jag öppnade fönstret, och jag öppnade buren, och jag såg hur min fågel flög ut. Det går emot vår, snart ska träden slå ut, nu är mörkret och kylan förbi. Jag går runt i min trägård och sneglar mot himlen, för jag vet att snart kommer dom hit. Och jag tror just en av dom kommer att göra en extra sväng över mitt hem. Om så blott för att visa sin uppskattning över att få leva i frihet igen.

Trubbel

Håkan Hellström
Nu lyser ängarna av sommarns alla blommor. Nu surrar bin, och fåglar sjunger överallt. Nu stryker vinden genom trädens höga kronor men i min trädgård är det visset, mörkt och kallt. Här är det risigt och förvuxet, fult och snårigt och lika hopplöst trist och grått som i mitt bröst. Därute doftar det av sommarns alla dofter. Där är det sommar, men här inne är det höst. Jag levde lycklig här med dig och mina katter ett liv i synd och utan omsorg att bli frälst. Försonad med min karaktär, för jag har aldrig kunnat säga nej till någonting som helst. Och aldrig nekat mig det ena eller andra, och levat livet, tills jag krossades en dag. Det börja med att du bedrog mig med en annan, en som du sa var mycket finare än jag. Vårt gräl tog veckor, ropen blandades med gråten och jag blev grundligt jämförd med din fina vän Tills du bekände att han givit dig på båten Då blev det dödstyst här i trädgården igen! Ifrån den stunden blev den mannen dubbelt hatad Han hade lekt med dig, med oss ett litet slag Och jag, jag kände det som även jag var ratad Jag ville slåss, och gick mot mitt livs nederlag Jag hade hammaren beredd under kavajen När han kom ut i sidenscarf och sa: God dag! Kom in och slå dig ner en stund så får vi prata! Jag bara stammade, nu minns jag inte vad... Och jag blev bjuden på cognac och på cigarrer och kunde inte få mig till att säga nej! Och när vi skiljdes var vi bästisar och bundis och jag tog saker som du glömt med hem till dig! Jag går omkring i mitt pompeji, bland ruiner och jag trampar runt i resterna utav vårt liv Men du skall aldrig ge mig pikar om sekiner och aldrig skall du bli en annans tidsfördriv! Nej, åt det gamla skall vi binda vackra kransar och ta vårt liv och mina katter som de är. Och trots all kärleksbrist och trasighet och fransar; Dig skall jag älska livet ut, dig har jag kär!

Jag Borde F Vetat B

Gyllene Tider "Finn 5 Fel!"
Har du någon minut som blev över Så säger jag det jag behöver Inget mer Jag gjorde nånting jag tänkt på så länge Jag gick genom parken i regnet Till dina kvarter Jag borde förstås vetat bättre Jag borde ha insett att du inte längre bor kvar Men det var nån annan inom mej Som måste ha svar Var blev du av? Tisdag, en låda med fotografier Brev föder teorier Och nytt ljus Jag kan se dej i en vit tröja som du blir brun i En helt vanlig morgon i juni Vid ditt hus Jag borde förstås vetat bättre Jag borde ha insett att du inte längre bor kvar Men det var nån annan inom mej som måste ha svar Var blev du av? Jag borde förstås vetat bättre, bättre, bättre Jag borde förstås vetat bättre, bättre, bättre Jag borde förstås vetat bättre Jag borde ha insett att du inte längre bor kvar Jag borde förstås vetat bättre Jag borde ha fattat att du inte längre bor kvar Men det var nåt annat inom mej som ville ha svar Var blev du av? Var blev allt av?

Lok Pest

Lok
Daniel frukost sak du ha betalt, daniel frukost ska du ha betalt, daniel frukost klia min rygg, daniel frukost!! En o två låt oss se vart ja kan gå ja kommer nog att nå mitt mål i år för ja inser att ja suttit mycket trängre, dags för mitt ego att komma fram och ta ett steg och det kliar, måste göra någonting åt att det kliar... Nu ska ja berätta fartän alltihopa raskar lyssna noga era stinkande maskar hittils har ja grävt i alla andras sand men nu skall mitt eget land styras av min egen järnhand att låta något passera förbi kommer att läggas med dödsstraff och en brunn som dem placeras i för att begrunda alla sina synder så låna mig din största borste för ja har en stor böld på min rygg som måste bort... det kliar, måste göra något åt att det kliar det kliar, jag kommer göra något åt att det kliar...!!

Planeter

Dia Psalma
Vår framtid ligger nära, men ändå så långt bort konstigt att den känns, men inte syns ingen såg vad som hände, det blev alldeles försent så väldigt svårt att andas, är det nån här som minns Hur det blir år tjugotrettio, ett kretskort som familj ettor och nollor i din själ vi led av alla sanningar, vi blundade men såg dom som vågade öppna käften, dom tegs snart ihjäl AV BRIST PÅ SYRE BLIR MAN SVAG NU ABONNERAR JAG ETT ANDETAG PENGAR HAR FÖRLORAT MAKT INFORMATION BETYDER ALLT Historien blev inlåst och nyckeln kastades bort idéfabriken är för alltid stängd dom största elementen till att jorden blev ett hål deserterade till månen, glömde bort vår planet Vi borde faktiskt tänka om nu innan klockan slår en handling säger mer än det som hörs alla lika borde vara av intresse i vår tid unioner, explosioner, snart är allting förbi AV BRIST PÅ SYRE BLIR MAN SVAG NU ABONNERAR JAG ETT ANDETAG PENGAR HAR FÖRLORAT MAKT INFORMATION BETYDER ALLT

Was it funny? Share it with friends!