Interested in Cryptocurrency?
Visit best CoinMarketCap alternative. Real time updates, cryptocurrency price prediction...

Björn Afzelius lyrics

Sundsvall By Night

Original and similar lyrics
Fredagskväll i Sundsvall, stritan börjar vakna till. Alla bara hänger, ingen vet va fan han vill. Brännvinet vandrar runt, bilarna glider lugnt. Fy fan, fy fan, fy fan! Männ'skorna har gått på krigen eller till varann. Har man ingen slips så ger dom en iskall hand. Allting är stängt för oss. Tror fan satt vi börjar slåss. Fy fan, fy fan, fy fan! Timmarna går, kylan är svår, ingen förstår hur det känns. Pojkarna vill ha en fylla, det blir jag som kör. Vi blåser genom Timrå, hoppas ingen jävel dör. Dom hatar oss nog ändå. Det är vad dom bjuder på. Fy fan, fy fan, fy fan! Skrikande däck, ilande skräck timmar i sträck. Vilket liv! Blåsiga torg, Cola och korv. Jävlar va skoj! Hipp Hurra! Taxibilar hjälper höjdarna från krogarna. Snuten börjar driva ungarna från gatorna. Ja, vissa får gärna spy, andra får bara fly. Fy fan, fy fan, fy fan!

Angela

Gardestad
och slå volter i gräset med Angela Du får tro vad du vill men jag sitter aldrig still med Angela Det finns flera än jag som vill fixa en dag det är många som visslar på Angela Men idag är hon min därför släpps dom inte in till Angela Det kan va svårt att få någon vän att lita på Att va ung och stark är ingen garanti Det är lätt att bli blåst, slit och slängd och utelåst Det är ofta enklast att va fågelfri Jag är glad att jag kan lätta ankar ibland Och få svänga en känga med Angela Ingen vet hur man gör För att få mig på humör som Angela Till Angela Det spelar ingen roll at fiolen går i moll Det är inget skäl att falla in i gråt Jag behöver en kick av ett pajkast mitt i prick På en butter clown som tål att skrattas åt Jag är glad att jag kan lätta ankar ibland Och få svänga en känga med Angela Ingen vet hur man gör För att få mig på humör som Angela

Vintern D

Jakob Hellman
Jag vaknar av att en vårvind vänder bladen. Solen står som ett rakblad på fasaden, mitt emot mitt öppna fönster och ingen annan syns till. Tänk dej, stå i pyjamasen och se kalla, kalla kristaller smält, smält ner. För solen lyser utanför och skuggor målar mönster och vintern dör. Det måste va' nå't som helt enkelt kom, kanske teater känns det som. Det är femton grader över noll, min vän du är ännu en aktör i vintern dör. Tyst! Takt. Vaktparaden? Det är inte den vi hör, det är dans i staden och du står där och vet inte hur man gör. Du sitter fast, ensam. Sist kvar. Det är bara som det känns när ingen annan människa syns till och det är tyst så långt man minns. Det är tungt, det är sant att himlen finns, min vän. Det är bara nå'nting för. Vintern dör.

Fr Rum Till Rum

Lasse Stefanz
Steg för steg från rum till rum. Jag ska ta er på en rundtur i ett hus där en gång någon fanns för mig. Kanske många valt att dölja det jag låter er få följa. Från rum till rum bland minnen i mitt liv Överallt tomt och kallt, detta hus som en gång värmdes när vi älskade är iskallt, fyllt av tårar. Med öppna sår som blöder står jag ensam, allt är över. hjälpt av tron att vi två möts på nytt igen. Ensamhet, ja jag vet det är priset man betala när saknaden till någon lever kvar. Men om bördan vi får bära visar vägen till dom kära finns en mening med allt som nu känns tungt. Hon som brud, herren gud. Har nog aldrig sen fått skåda något vackrare från himlen, på vår jord. När ni lämnar mig förstår ni att det huset vi nu går i en gång värmdes av vår kärlek till ett hem.

Tango I Nizza

Evert Taube
Säj minns ni mej ännu, don Fritiof Andersson, det var länge sen vi fick en dans vi två. Men jag är Carmencita ifrån Samborobon, där vi möttes nittonhundratrettiotvå. En tangokväll på Pampas en afton i april, ja, ni stal en kyss och sen fick ni en korg! - Jag var grym, ni blev ledsen, men så går det ju till, ja och så for ni hem igen till Göteborg - Vackra Carmencita, ni min enda kärlek! Hur kom ni till Nizza? - Jag flög från Paris just för att träffa er här på något vis. Friar'n med miljoner! Säj vart tog han vägen? Var nu inte elak, det var bara skämt och jag var bara sjutton år. När ni red bort sista gången, Andersson, från Samborobon på er häst Marron, var jag förtvivlad, jag grät i fjorton dar för att inte ni var kvar. Pappa, han sa: Du är tossig, lilla vän, han kommer väl igen, men det blir inte den! Mamma, hon sa: Tja, det tar en liten tid och så får ditt hjärta frid. Jag längtar till Pampas, jag längtar dit igen, Carmencita, när jag ser och hör dej här. Att rida dag och natt för att möta dej igen, du den enda flicka som jag håller kär! Jag längtar ner till Pampas, till nätternas mystär och till markens doft som var så ren och stark. Fritiof, allt det du längtar, det bär jag med mej här, mitt hjärta, Fritiof, är din jungfruliga mark! O, du lilla duva, vad du kuttrar ljuvligt! Skoja inte med mej, det finns bara du i hela världen och jag skall bli din fru! Vackra Carmencita, vad du dansar härligt! Fritiof, o, du för mej i himmelen in, där jag för alltid blott är din! Stjärnor och palmer och Medelhavets brus kring ett litet hus med två tända ljus, rött vin och druvor och blommor i ett krus i ett litet ensamt hus! Nattbrisen kommer från bergen i Provence spelar en kadens i ett träd nånstans. Flickan från Pampas har återfått sin vän, Fritiof ifrån Bohuslän.

Mitt Sj Sinne

Petter
-man kan ställa sig frågor varför allting är i lågor går fram och tillbaka som vågor -jag filosoferar funderar varför vi existerar varför jorden planeter allting cirkulerar -varför folk beter sig som folk beter sig varför vissa går ned sig ger med sig bara ger sig -pengar riksdaler styr våra liv det är fel jag vet men jag vill också ha min del hela livet är ett spel -satsa rätt lev ut fixa din biljett imorrn kan allt vara slut för när mörkret faller står du helt på egen hand då är det öga för öga tand för tand kan aldrig bryta våra band -lösa upp vår släkt jag håller ryggen täckt mitt sjätte sinne är väckt vi är satans spioner men allt är bara bilder? mina bilder och visioner dom säger mer än miljoner -ord och begrepp och koncept de har rätt nu har tryggheten släppt vårt vett och hamnat fullständigt snett -mina drömmar måste sina vill att isen ska tina att världen ska skina men det handlar om flis för allt har sitt pris materialistisk trygghet det är så världen drivs -slicka upp sparka ned attityder poppar upp alltför ofta jag vill slippa all stress bara softa refr. -vi har nått vår sista timme jag ser skräck mitt sjätte sinne är väckt har vi nått vår sista timme jag ser skräck mitt sjätte sinne är väckt -allting tär i min hjärna min kärna jag dyker som en tärna men stannar under ytan -under ytan är jag säker såren läker men vindar vänder jag ser ondskans tänder konflikter mellan länder vad händer har vi nått sista dan på vår kalender för jag ser städer i bränder -oskyldiga springer och flyr från tortyr generaler som styr ger order om likvidering i denna skräckfyllda bild har livet någon mening -knappast vad fattas när världen smälter universiellt finansiellt när soldater drar i fält drabbar samman parallelt med all ilska ondska hat som har svält -gå ridå? för korridor mitt hjärta slår och tankar som jag får som går -kombineras med allegorier galna fantasier och svåra melodier en djupare betydelse för livets strategier -jag hatar våld och allt det står för aggresiva filosofer pressa mina gränser och jag visar vad jag går för -det är svårt att känna lycka när allt börjar trycka jag vill berusa mig själv och aldrig mer nyktra refr.

Was it funny? Share it with friends!